|
Tøjbutik  
Kontorstol.dk

MENUForside > Kontorstol info

Kontorstol info

Hvad er en sadelstol?

En sadelstol er en kontorstol, der ikke har noget ryglæn. Når du sidder på en sadel bliver bækkenet automatisk skubbet frem, og vinklen mellem rygsøjle og ben bliver åben. Den fri bevægelighed gør, at du træner balancen og hele tiden har en aktiv ryg. Bevægeligheden styrker musklerne i ryggen og giver næring til diskusskiverne. Man sidder automatisk ergonomisk rigtig. Dermed menes, at man sidder som ergoterapeuter anbefaler.

Hvad er forskellen på en traditionel stol og en sadelstol?

Den traditionelle stol justerer du til den passer dig. Derefter sidder du i den samme fastlåste stilling, og bruger kun en lille del af kroppen. Med sadelstolen har du altid fødderne på gulvet, uanset hvilken arbejdshøjde du bruger. Det vil sige, at du kan skifte arbejdshøjde under arbejdet. Hermed opnår du frihed og styrker blodcirkulationen samtidig med at du holder trætheden væk. Muskelinfiltrationer i skulder og nakke minimeres. Du bruger hele kroppen, hvorfor slitagen ikke er begrænset til nogle få steder.

Hvad kan man ellers bruge som kontorstol?

Nogle kan godt lide at sidde på en siddebold. En siddebold er kort sagt en meget stor bold vis diameter svare til den højde et normalt kontolstol sæde har. Det kan være fint ved lidt afveksling, men erfaringen viser at det fleste ikke kan holde ud at sidde på sådan en hele tiden. Da der ikke er noget ryglæn, så skal man bruge sine muskler meget mere, end med en normal kontorstol. Man bruge også mere energi fordi man skal holde balancen.

 

 


Du er her: Kontorstol info - information om kontorstole

Kontorstol