|
|
Lån  


 

Øvelser i kontorstolen

Når du sidder i en statisk stilling - eksempelvis ved et skrivebord - har musklerne i arme, nakke og skuldre hele tiden den samme konstante spænding. Det hæmmer cirkulationen i musklen, og affaldsstofferne hober sig op. Det, som - ud over hjertet - får blodet til at pumpe gennem vores krop, er muskelaktivitet. Ved at bringe dynamisk arbejde ind i sin dagligdag kan man undgå mange af disse ophobninger af affaldsstoffer, som kan føre til muskelspændinger, myoser, hovedpine og i værste fald sygemeldinger.

Der er mange forskellige måder at sammensætte kontorøvelser på. Først og fremmest er det værd at huske på, at fem minutter dagligt kan gøre en stor forskel. Din krop er nemlig som udgangspunkt bygget til bevægelse og fysisk aktivitet, men i et typisk kontorjob er det minimalt hvor meget aktivitet der sker igennem en arbejdsdag. Den bevægelse der forekommer i nakke, skuldre, ryg og lænderegion er sjældent hensigtsmæssig, da den er ensformig, belastende og statisk. Men kontorøvelser kan gøre en stor forskel.

Det er derfor vigtig at lave nogle øvelser flere gang og dagen, og mange af øvelser kan du lave i kontorstolen.

1) Hovedrul i havlcirkel

Rul langsomt hovedet første 5 gange den ene vej, og så 5 gange den anden vej. Det er godt til at få løsnet op for nakkesmerter og hovedpine.

2) Bogløft

Tag en bog en hver hånd og løft op, så de sammen med kroppen danner en kors, og snæk dem igen.

3) Cikler med skuldrene

Lav cirkler med skuldrene. Først den ene vej og så den anden vej.

4) Løft kroppen

Sæt håndfladerne på sædet og løft dig op. Hold dig i ned hele din vægt i armene, så lang tid du kan. Gør det gerne flere gange. Det er en god måde at få gang i systemet, og giver god styrke i mellemgulvet.

Investering i kroppen
Øvelserne er en investering i en krop, der kan holde - også efter 30 år ved skrivebordet.

Disse øvelser er dagligdagsøvelser, som vil være gode til at tage den begyndende hovedpine og de begyndende smerter i nakken og skuldrene, men generelt skal man selvfølgelig også træne i fritiden. En positiv bivirkning ved øvelserne er ilt til hjernecellerne. Rutinearbejde fører gerne til, at man sidder og halvsover. Begynder man at træne i kontorstolen, kan man godt glemme den daglige morfar ved skrivebordet.Rent fysiologisk sker en aktivering af nervesystemet, og man får gang i kroppen igen, så man ikke falder hen. Det viser sig også, at fysisk aktivitet skærper koncentrationsevnen. Generelt er alsidighed med til at skærpe evnen til at koncentrere sig.
Information på sider:

Valg af kontorstol - Kontorstole og udstyr - Du er her: Kontorstol - Kontorstol -